Förmåner för dig som arbetar på SSC

Vi värnar om dig som anställd och skapar möjligheter för att du ska kunna balansera arbete och fritid på ett enkelt och effektivt sätt. Förutom en spännande och utvecklande arbetsplats får du som medarbetare på SSC en rad förmåner:

Flexibel arbetstid: Förutom möjlighet till flexibel arbetstid ger vi våra anställda följande fördelar genom lediga dagar utöver lagstadgad semester:

  • Arbetsförkortning om fyra timmar per månad.
  • Förutom traditionella helgdagar är vi alltid lediga på skärtorsdagen, fredagen efter Kristi himmelfärdsdag, midsommarafton, dag före julafton och dagarna mellan jul och nyår.
  • Vi har en fast årsarbetstid om 243 dagar. Beroende på hur helgdagar infaller från år till år innebär det att extra lediga dagar kan förekomma.

Friskvårdsbidrag: SSC subventionerar kostnaden för motion och friskvård med 2100 kr per kalenderår för anställda i Solna och Ågesta. För anställda på Esrange får alla anställda fri tillgång till träning på 7 st avtalade anläggningar.

Fri hälsokontroll: Alla medarbetare har möjlighet att genomgå en hälsokontroll vart tredje år. Från 50 års ålder erbjuds hälsokontroller varje år.

Försäkringar: Våra försäkringar ger dig skydd om det skulle hända dig något på jobbet eller på väg till och från jobbet. Du är också försäkrad vid tjänsteresor utomlands. Förutom dessa försäkringar erbjuder vi alla anställda frivilliga gruppförsäkringar.

Föräldraledighetstillägg: SSC fyller upp Försäkringskassans föräldraersättning så att du får ut 90 procent av din lön under delar av föräldraledigheten.

SSC-stugor: Som anställda har du möjlighet att hyra ett par stugor i Sekkujärvi och Lippaniva för semester och rekreation till ett förmånligt pris.

Esrange Fritidsföreningen: Vi på SSC tycker att gemenskap och aktiviteter som främjar en mer aktiv fritid är viktigt. Esranges Fritidsförening, EFF, har funnits i många och anordnar olika aktiviteter såsom Raketsteget, bowling, innebandy, pimpeltävling och chokladprovning.